Menu Sluiten

CLIMER WARMTEPOMPEN

CLIMER WARMTEPOMPEN

Wij zijn officieel dealer van Climer in Nederland, Belgie, Frankrijk.

HYBRIDE

Verwarmen met behulp van een warmtepomp in combinatie met de bestaande cv-ketel, een zogenaamd bivalent systeem.

Een hybride warmtepomp is de perfecte oplossing om stapsgewijs van het gas af te gaan. Doordat de warmtepomp 100% van het warme tapwater genereert, en hiernaast de basis verwarming verzorgt, levert dit al een hoog rendement op. De samenwerking met de cv-ketel vindt plaats in het geval er extra ‘power’ nodig is, bijvoorbeeld als het een paar graden vriest.

Het hybride systeem is ontwikkeld om in een later stadium de cv-ketel met weinig aanpassingen volledig naar “all electric” om te zetten.

Meer informatie

LUCHT

Tapwater verwarmen zonder aardgas. Een lucht-lucht warmtepomp, ook wel warmtepomp boiler, werkt op energie uit ventilatielucht.

Ventilatielucht is eigenlijk een afvalproduct, welke met behulp van een warmtepomp boiler alsnog nuttig kan worden opgewaardeerd. Wanneer de warmtepomp circulerende lucht als warmtebron gebruikt, wordt het vocht uit deze lucht onttrokken, wat weer schimmelvorming voorkomt.

Gekoppeld aan een lucht verdeelsysteem en/of luchtkeersysteem kan de warmtepomp ruimtes gecontroleerd ventileren en/of koelen.

Meer informatie

LUCHT-WATER

Met een lucht-water warmtepomp wordt warmte uit de buitenlucht omgezet in bruikbare energie voor de juiste temperatuur in huis of het bereiden van warm tapwater.

De basis van de lucht-water warmtepomp installatie bestaat uit een buitenunit in mono block- of splituitvoering. Deze buitenunit kan een binnenunit met ingebouwde boiler of een samengestelde binnenunit met een losse boiler bevatten.

De Climer lucht-water warmtepomp kan ook koelen en gecombineerd worden met vloerverwarming of radiatoren.

Meer informatie

THERMODYNAMISCH

De thermodynamische warmtepomp oplossing is een zonneboilersysteem met warmtepomp ondersteuning.

Middels thermodynamische panelen wordt tot wel 85% van de benodigde energie uit de buitenlucht onttrokken. Door deze techniek is er geen buitenunit nodig, dus kan er ook geen geluidshinder optreden.

Met de energie die de thermodynamische warmtepomp genereert, wordt water verwarmd in de hiervoor bestemde boiler of buffertank(s), die de gebruiker vervolgens van warmte voorziet. In tegenstelling tot een Cv-ketel vindt hierbij geen verbranding plaats.

Meer informatie

Voor informatie en producten overzicht: climer-benelux.com