Menu Sluiten

ELEKTRISCHE VLOERVERWARMING

ELEKTRISCHE VLOERVERWARMING OP MAAT

Infrarood folie vloerverwarming
Met infrarood-verwarming worden alle objecten in de ruimte, zoals plafond, muren, meubels en vloeren en mensen en dieren opgewarmd. Op het moment dat de massa is opgewarmd zal deze warmte de lucht evenredig verwarmen tot een homogene warmte. Bij conventionele verwarming (CV) wordt de lucht opgewarmd, waarbij de warme lucht stijgt en de koude lucht daalt. Dit geeft temperatuurverschillen tussen plafond en grond tot maar liefst 10 graden Celsius.

Gezonde leef– en werkomgeving
De lange golfstralen die de panelen afgeven, hebben een gunstige invloed op mens en dier. De stralen zorgen voor een betere bloedsomloop in het lichaam, wat het herstel van spieren en huidcellen bevordert. Mensen die last hebben van reuma
weten dat de infrarood-warmte een positieve invloed heeft op hun gestel. Het verzacht de pijn in ruime mate. Omdat er geen luchtcirculatie plaatsvindt in de woning( koude lucht – warme lucht stroom bij conventionele verwarming) is infrarood verwarming een verademing voor astma patiënten.

Voordelige warmte
Infrarood vloerverwarming is eveneens een voordelige manier om de woning gasloos te gaan verwarmen. De aanschaf en het stroomverbruik van de vloerverwarming is (zeer) voordelig ten opzichte de conventionele verwarming en andere vormen van vloerverwarming. Daarnaast is het met de vloerverwarming mogelijk om elke gewenste compartiment in de woning apart te schakelen met een thermostaat zodat niet alle ruimten verwarmd dienen te worden( bv. woonkamer en open keuken kunnen apart geschakeld worden)

Vul je e-mailadres in zodat we kunnen reageren.
Optioneel