Hemelwater hergebruik

Het systeem
Een regenwatersysteem met een rainmanager en een combitank is het paradepaard van het Durensa-watermanagementassortiment. De rainmanager zorgt ervoor dat de pomp automatisch omschakelt op drinkwater als de regenwaterput leeg dreigt te raken. Anders gezegd: bij een lege regenwatertank wordt deze niet bijgevuld met duur leidingwater zonder de regenput te vullen. Na een regenbui schakelt het systeem automatisch weer terug op regenwater. De rainmanager levert dus meer waterbesparing en garandeert een hoge zekerheid. Het ingebouwde filter zorgt ervoor dat de vuildeeltjes, die van het dak in het regenwater meespoelen, gescheiden worden voordat het in de tank wordt opgeslagen. Zodoende heeft u altijd zuiver regenwater ter beschikking.

Flatlinetank
De zeer geringe inbouwdiepte van de flatlinetank zorgt ervoor dat deze gemakkelijk in een ochtendje geplaatst wordt. Bovendien wordt deze door de demontabele schacht al even gemakkelijk door een deur naar de achtertuin verplaatst. Het ingenieuze pomphuis onderin de flatlinetank zorgt voor een optimaal netto-volume. Daar waar bij de meeste andere regenwatertanks minstens 10 cm restwater achterblijft, kan de gehele inhoud van de flatlinetank benut worden.

Betontank
De betonnen regenwaterput heeft een ingebouwd regenwaterfilter en wordt kant-en-klaar geleverd. Ook alle tanktoebehoren zoals rustige toevoer, overloop, mantelbuisaansluiting en drijvende aanzuiging zijn prefab voorgemonteerd. De regenwaterput is bestand tegen grondwater en de kuip is waterdicht uit een stuk. De combitanks zijn leverbaar van 4.500 tot 20.000 liter

Regenwatersystemen
Bij de regenwatersystemen wordt, bij leegstand van de regenwatertank het systeem omgeschakeld op drinkwater zonder dat de regenwatertank wordt bijgevuld met drinkwater. In de rainmanager zit een schakelkast die de regenwaterpomp bij onvoldoende regenwater uit een klein ingebouwd reservoir drinkwater laat aanzuigen. Met een automatisch omschakelsysteem gebruikt u dus nooit meer drinkwater dan nodig is. Alle omschakelsystemen hebben het KIWA en BELGAQUA keurmerk.

Filters
Voor woningen en kleine gebouwen tot 450 m2 dakoppervlakte zijn er verschillende regenwaterfilters beschikbaar. Welk regenwaterfilter het beste is hangt af van de situatie. Met een buisfilter die bovengronds in de regenpijp geplaatst wordt is minder graafwerk nodig. Een ondergronds regenwaterfilter wordt voor een regenput geplaatst en een tankfilter wordt in de regenwaterput gemonteerd.

  Vraag vrijblijvend een advies gesprek aan.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw Telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht