Menu Sluiten

Infraroodverwarming

Infraroodverwarming

Werking van infraroodverwarming

Met infraroodverwarming worden alle objecten in de ruimte, zoals plafond, muren, meubels en vloeren opgewarmd. Op het moment dat de massa is opgewarmd zal deze warmte de lucht evenredig verwarmen tot een homogene warmte. Bij conventionele verwarming (CV) wordt de lucht opgewarmd, waarbij de warme lucht stijgt en de koude lucht daalt. Dit geeft temperatuurverschillen tussen plafond en grond tot maar lieftst 10 graden Celcius.

Doordat infraroodverwarming de objecten in de ruimte verwarmt waardoor een evenredige verwarming ontstaat is:

  • er geen lucht- en stofverplaatsing
  • er geen condensatie op muren, dus geen schimmelvorming
  • het aangenaam en gezonder voor mensen met reuma, astma of allergieën.

Gezonde warmte

De langegolfstralen die de panelen afgeven, hebben een gunstige invloed op mens en dier. de stralen zorgen voor een goede bloedsomloop in het lichaam, wat het herstel van spieren en huidcellen bevordert. Mensen die last hebben van reuma weten dat de infraroodwarmte een positieve invloed heeft op hun gestel. Het verzacht de pijn in ruime mate. Omdat er geen luchtcirculatie plaatsvindt in de woning (koude lucht – warme lucht stroom bij conventionele verwarming) is infraroodverwarming een verademing voor astmapatiënten.

(Badkamer-)Schimmel

De schimmel ontstaat doordat de warme vochtige lucht neerslaat (condens) op de koudste punten in de (bad-)kamer, voornamelijk de muur en het plafond (voedingsbodem). Op het moment dat de CV aangezet wordt in de badkamer (luchtverwarming) ontstaat er een klimaat waardoor de schimmel enorm goed gedijt. De zwarte en rode schimmels in de badkamer zijn schadelijk voor de gezondheid; deze kunnen keelontstekingen en huidirritaties veroorzaken. Door gebruik te maken van infraroodverwarming, worden de oppervlakten verwarmd, waardoor de schimmel na een korte tijd zal gaan verdwijnen. Tevens ontstaat er een welnessklimaat in de badkamer wat menigeen als zeer prettig zal gaan ervaren. Als er een infraroodspiegel geplaatst worden in de badkamer dan zal deze nooit beslaan.

Infraroodverwarming in onze shop

Wij hebben een uitgebreide collectie aan infrarood verwarming in onze webshop

Neem eens een kijkje op: Infrarood panelen

Vul je e-mailadres in zodat we kunnen reageren.
Optioneel