Menu Sluiten

HEMELWATERHERGEBRUIK

HEMELWATERHERGEBRUIK WATER IN EIGEN BEHEER

Duurzame woningen en bedrijfsgebouwen hebben een gezonder leefklimaat voor de bewoners en gebruikers dan traditionele panden.
Daarnaast zijn deze woningen en gebouwen energiezuiniger.

Het systeem
Een regenwatersysteem met een rainmanager en een combitank is het paradepaard van het Durensa-watermanagement-assortiment. De zogenaamde rainmanager zorgt ervoor dat de pomp automatisch omschakelt op drinkwater als de regenwater-put leeg dreigt te raken. Anders gezegd: bij een lege regenwater-tank wordt deze niet bijgevuld met duur leidingwater zonder de regenput te vullen. Na een regenbui schakelt het systeem auto-
matisch weer terug op regenwater. De rainmanager levert dus meer waterbesparing en garandeert een hoge zekerheid. Het in-gebouwde filter zorgt ervoor dat de vuildeeltjes, die van het dak in het regenwater meespoelen, gescheiden worden voordat het in de tank wordt opgeslagen. Zodoende heeft u altijd zuiver re-genwater ter beschikking.

Hemelwater hergebruik

  • Besparing oplopend tot 60% van het watergebruik binnen de woning;
  • Hemelwater bevat geen kalk dus beter voor de wasmachine en toilet;
  • Besparing tot 20% op schoonmaakmiddelen, wasmiddelen, ontkalkersen geen wasverzachter meer nodig;
  • Eenvoudige montage, onderhoudsvriendelijk en eenvoudig in gebruik.

HEMELWATER HERGEBRUIK AGRARISCHE SECTOR

Om de vraag naar water in de agrarische sector te beantwoorden heeft Durensa speciaal voor deze sector een oplossing ontwikkeld om de droogte perioden op te vangen.

Wij hebben hiertoe een aanzet gegeven omdat de schreeuw naar water in de agrarische sector enorm is. Zoals al in het nieuws naar voren is gekomen leiden de agrariërs enorm onder droogte waardoor de oogsten mislukken en deze bedrijfstak moeite kan gaan krijgen om het hoofd boven water te houden.

Door middel van de schakeling met meerdere ondergrondse tanks die aangesloten zijn op het verharde oppervlakte, denk aan schuren, afdaken en zelfs de bestrating, wordt het mogelijk om het overtollige water dat ontstaat door hemelwater op te vangen in deze ondergrondse tanks.
De tank variëren van 20.000 liter tot zelfs 80.000 per tank. Hierdoor kan je in feite een oneindigeserie maken voor de opvang van 1.000.000 liter of meer(afhankelijk van de ruimte en verhard oppervlakte).

Mede door een ingenieus systeem kan een irrigatie pomp aangesloten worden op de tanks zodat de mogelijkheid wordt gecreëerd om in dagen en allicht weken van droogte de landerijen toch te kunnen voorzien van het benodigde water dat de toekomstige oogst vraagt.

Hemelwaterhergebruik is daarom de oplossing voor de agrarische sector om de perioden van droogte op te vangen met het hemelwater dat eerder is opgeslagen te hergebruiken op de landerijen. Hemelwater wordt dan feitelijk een dubbele bron van leven.

Vul je e-mailadres in zodat we kunnen reageren.
Optioneel