Menu Sluiten

PV-SYSTEMEN

PV systeem

PV systeem

Een pv-systeem is de verzamelnaam voor het totale pakket om stroom op te wekken via zonnepanelen. Het pakket bestaat uit de zonnepanelen, de omvormer, de bekabeling, de montagematerialen en sinds kort ook uit batterijen/accu’s, stroom management software voor de opslag van stroom om dit in een later stadium te kunnen gebruiken.

Zonnepanelen

Durensa maakt gebruik van merken zonnepanelen die qua prestatie en gebruik tot de zogeheten “Trier” 1 categorie( o.a. Phona solar, Denim solar, behoren. Wij letten vooral op locatie, de omgevingsfactoren en de ligging van de woning/ het bedrijf. De locatie van de woning is belangrijk omdat een woning die vlakbij zee ligt een andere paneel behoeft dan een woning die in het midden zijn ligging heeft. Daarnaast letten wij sterk de esthetiek van de zonnepanelen en hoeverre dit past in de omgeving. Onze specialiteit zijn de all black panelen( 300 wattpiek en 395 wattpiek) en de panelen die na 25 jaar de hoogste opbrengst en fabrieksgarantie garanderen. Aan de hand van de keuze van de zonnepanelen bepalen wij de keuze van de omvormer. Wij kiezen de beste combinatie die voor de eindgebruiker het beste past bij de situatie.

Lokale opslag

De roep om het opgewekte stroom op te slaan wordt steeds groter naarmate wij dichterbij de afschaffing van de salderingsregeling komen. Wij vinden het in de belang van de klant enorm belangrijk om de PV configuratie dusdanig in te richten dan het pv systeem “lokale opslag ready” is. Dat wil zeggen vanaf het moment dat de saneringsregeling wordt afgeschaft per direct accu’s/batterijen op het systeem aangesloten kunnen worden om het opgewekte stroom te kunnen opslaan en in een later stadium te kunnen gebruiken.

Huur van het PV-systeem

Huur van het PV-systeem

Wij verhuren onze PV-systemen / zonnepanelen niet. Wij hebben hiervoor bewust gekozen ter bescherming van de klant omwille van 2 redenen. Ten eerste is de klant geen eigenaar van de panelen. Als je geen eigenaar van de panelen bent en men wilt de woning verkopen wordt het een hele tour om de overeenkomst van de zonnepanelen(dan waarschijnlijk gedateerd en geïndexeerd) op naam te zetten van de nieuwe eigenaren van de woning(mits de nieuwe eigenaren dit willen).

Ten tweede krijgt de klant te maken met dubbele kosten als de salderingsregeling wegvalt, te weten, de huur van de panelen en de kosten van de gebruikte stroom aan de toeleverancier van stroom en het netbeheer. Daarentegen verkrijgt de gebruiker wel een vergoeding van de staat die gelijk staat aan de kale stroomprijs( prijs zonder de toeslagen die het rijk rekent).

Servicepakket

Durensa zorgt ervoor dat het PV-systeem wordt registreert en wij zorgen ervoor dat u wordt aangemeld bij de belastingdienst, deze diensten zijn bij ons gratis.

Tevens biedt Durensa voor haar klanten een uiterst voordelig servicepakket. Dit pakket bestaat uit het per kwartaal schoonmaken van de panelen, jaarlijkse check-up van de omvormer en het kosteloos vervangen van de omvormer na 12 jaar.

Ook hier geldt weer: Duurzaam is raadzaam

Vraag vrijblijvend een advies gesprek aan.

Vul je e-mailadres in zodat we kunnen reageren.
Optioneel